zafril iskandar

140 Flips | 8 Magazines | 1 Like | 1 Following | 6 Followers | @zafriliskandar | I'm totally hoping something from someone that doesn't even exist in my life......

Vine

Just arrived in Japan!^^ http://honey-side.com

Terbaharu di pasaran terbitan September 2014, novel Tuk! Tuk! Tuk! Housekeeping! sebuah karya Eina Afrina. Jom dapatkan novel ini segera di kedai buku berhampiran anda atau buat pembelian secara online/pos di sini http://mall.karangkraf.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=3843 |LIKE|SHARE|COMMENT| Buku Prima layari web Buku Prima di http://bukuprima.karangkraf.com/ Follow kami di Twitter https://twitter.com/BukuPrima

Exclusive Too Cute! Pint Sized Video: Kitten Kate Says "Ew!"; Doogie Goes Hog Wild

Too Cute! Pint Sized<p>Brace yourselves for a double helping of cute.<p>Animal Planet's brand-new <i>Too Cute! Pint Sized</i> debuts Saturday at 8/7c to bring two …

Cute Animals

too difficult

Golden husky sleeping http://t.co/iwidKSgG8h

Photo courtesy of @ryho

Baby goats, with flowers. http://t.co/P7gieLP4I3

"How many puppies do you want?" "All of the puppies. Bring them to me." http://t.co/4m8Lx7hDGg

Don't Mind Me, Just Enjoying a Bite

When bae texts you first http://t.co/fKtQK4pPKk

better together

Log In or Sign Up to View

This Facebook post is no longer available. It may have been removed or the privacy settings of the post may have changed.

Hyuk tutoring Ken to dance Hyde! :) ~ Happy AL ~

(NOVEL TERBARU) JANGAN JATUH CINTA - Adah Hamidah Novel terbaru dari penulis novel JAUH DARI CINTA, novel pertama penulis akan disiarkan di Astro Prima bermula 16 Jun ini. Ana Syahidah. Tiba-tiba hidupnya penuh dengan persoalan yang memerlukan formula penyelesaian. Lelaki yang dicintai = Naim Zulkarnain “Abang Naim, ingat Ana lagi tak?” “Ana, budak manja yang selalu menangis tu ke?” Formula untuk bersatu = Memenangi hati “Merajuk pun tak guna. Ana tak reti nak pujuk.” “Memanglah. Masa kecil dulu pun, abang yang selalu pujuk Ana. Ana tak pernah nak pujuk abang.” Masalah = Bukan pilihan. “Naim dah nak bertunang hujung bulan ni. Nak tak nak, Ana kena lupakan Naim.” Lelaki bermasalah psikologi = Muhammad Afdhal “Sekejap. Nama kau apa?” “Selena Gomez.” “Selena Gomez... Erm, pelik, muka kau tak ada pula nampak macam orang putih.” Formula untuk membantu = Bantuan melalui ugutan “Sekarang ni, bos nak buat ke tak nak? Kalau tak, saya batalkan aje rancangan nak pujuk Kak Dahlia.” Masalah = Ugutan balas. “Alah, bos berani ke panggil jabatan agama Islam? Sanggup ke kahwin dengan saya? Kak Dahlia macam mana?” “Apa susah. Kau jadi nombor satu. Dahlia jadi nombor dua.” Sayangnya, tak ada satu pun formula yang berjaya hingga membuatkan dia pening sendiri. Mempertahankan cinta memang susah. Berurusan dengan lelaki emosi bermusim juga tidak mudah. Niatnya sekadar membantu, tidak sangka dia terlibat sejauh itu. Ana Syahidah! Perjalanan hidupnya tidak seperti yang diimpi. Jangan jatuh cinta! Masihkah relevan untuk diucapkan sedangkan cinta sudah dijemput masuk ke dalam hati? Tajuk: Jangan Jatuh Cinta Penulis: Adah Hamidah Penerbit: Karyaseni ISBN: 978-967-0246-72-7 Harga: RM28 (Semenanjung) // RM31 (Sabah & Sarawak)

(NOVEL TERBARU) TEMAN LELAKI UPAHAN - Azura Rasiddin “I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah atau apa-apa saja. Just name it.” - KYRA LYDIA “I setuju jadi teman lelaki upahan you… Tapi I ada syarat.” - EL “Syarat? Syarat apa?” Syarat yang pertama, Kyra Lydia kena hormatkan EL. Kedua, Kyra Lydia kena dengar cakap EL, tak boleh lawan cakap EL. Ketiga, Kyra Lydia dilarang sama sekali menunjukkan wajah masam, wajah berlagak, wajah ego, wajah angkuh dekat EL. Ops, tambahan syarat lagi… Kyra Lydia dilarang sama sekali menghina EL. Hanya kerana satu insiden kecil yang berlaku di Restoran The Spices milik EL, telah menyebabkan EL terlibat dalam rancangan gila Kyra Lydia. Pada mata Kyra Lydia, EL seorang lelaki yang sederhana. Bagi EL pula, Kyra Lydia seorang gadis yang angkuh, berlagak, berhati batu dan penuh dengan dendam. Tanpa pengetahuan keluarga EL, hubungan ‘cinta’ EL dan Kyra Lydia terjalin dengan jayanya hingga mereka bersetuju untuk disatukan. Dalam tidak sedar, cinta mula mekar dalam hati masing-masing. Ternyata EL berjaya mengubah perangai buruk Kyra Lydia. Pada saat EL bersedia untuk menzahirkan rasa cintanya, ujian datang merenggut hati EL sehingga menyebabkan dia menjadi seorang lelaki pendendam. Dia umpama mangsa yang terjerat dalam permainan yang diciptanya bersama Kyra Lydia. “I menyesal sebab kenal you. You bagaikan racun yang menghancurkan diri I. Patutnya I tak payah tolong you… Tak payah bersusah-susah nak pulihkan hubungan you dengan daddy you. What a perfect family! Tapi I… waktu you bergembira dengan keluarga you, keluarga I hancur! Sekarang you dah tahu kenapa I benci you? I hate you Kyra Lydia! I loathe you so much!” Mulut kata benci, tapi hati kata sayang. Rasa cinta EL yang mekar buat Kyra Lydia dahulunya berganti menjadi dendam. Masihkah ada ruang untuk Kyra Lydia melenyapkan rasa dendam EL yang membara terhadap dirinya? Tajuk: Teman Lelaki Upahan Penulis: Azura Rasiddin Penerbit: Karyaseni ISBN: 978-967-0246-70-3 Harga: RM30 (Semenanjung) // RM33 (Sabah & Sarawak)

(NOVEL TERBARU) SUAMIKU MR. BOSS - Elin Nadia NAIM HAZIQ, seorang lelaki kota yang berasal daripada keluarga berada telah jatuh cinta pandang pertama dengan SAFIA HANA, seorang gadis desa yang hidup sederhana. Naim memerlukan Safia hidup di sisinya kerana gadis itu penuh dengan jiwa penyayang. Manakala Safia yang masih muda dan naif memerlukan seorang lelaki yang boleh membimbingnya menjadi seorang wanita dewasa yang matang. Sebelum kahwin, Safia rasa dia tepat memilih Naim. Lelaki itu sempurna di matanya. Walau apa juga rintangan, dia terima asalkan dapat hidup bahagia dengan Naim. Hakikatnya dia tidak tahu Naim sebenarnya seorang lelaki kaki buli dan sudah mengatur rancangan untuk mengawal hidupnya. Maka hidup Safia jadi kacau-bilau kerana sikap Naim yang kuat cemburu, panas baran dan suka mengongkong. “Semua perkara yang Safia nak buat kena beritahu abang dulu. Kalau tak ada hal penting duduk kat rumah aje, tak payahlah nak merayap pergi mana-mana. Kalau nak pergi ke mana-mana juga kena ditemani bodyguard. Tak boleh balik malam. Aktiviti berbahaya macam panjat gunung, jungle tracking, scuba diving, payung terjun dan segala aktiviti berlumba jangan haraplah abang akan izinkan.” Naim membebel panjang. Meluap hati Safia mendengarnya. “Teruklah abang ni. Perangai macam budak-budak. Kalau abang banyak kerenah lagi, Safia ternak lipas baru abang tahu.” Serta-merta bulu roma Naim meremang apabila mendengar ugutan itu. Dalam diam, dia menelan air liur. Sejak kecil lagi dia memang takutkan lipas! “Good night, sweetheart. I love you,” bisik Naim. Eh, eh... Tadi garang, sekarang jadi romantik pulak? Tak payahlah nak cover macho. Tak handsome pun! “Good night, Mister Boss. I hate you.” Safia membalas geram. Naim tersenyum mendengarnya. Dia tak kisah apa juga tanggapan Safia terhadapnya. Biar Safia rasa terkongkong hidup dengannya asalkan hatinya berasa tenang dan bahagia. Tajuk: Suamiku Mr. Boss Penulis: Elin Nadia Penerbit: Penulisan2u ISBN: 978-967-0567-28-0 Harga: RM28 (Semenanjung) // RM31 (Sabah & Sarawak)

VIXX promise an 'ETERNITY' in their latest single

Choi Ho Jin, the father on 'Hello' who had received much criticism after the broadcast, has filed a lawsuit against netizens.On the episode on May …

VIXX Unleashes Powerful Time-Controlled "ETERNITY" MV

<b>VIXX</b> has officially kicked off their comeback “<b>ETERNITY</b>” by releasing the album and MV of the same name!<p>In the music video revealed today, the boys …