Wendyext

92 Flips | 4 Magazines | 1 Like | 13 Followers | @wendyext | Cre@tief enthousiast | (online) Communicatie | @YachtMarCom | #kleinedingen | #fotografie | Beeld, Tekst, Bewustzijn: wendyext.nl

M'n laatste Mekong view... Over 2,5 uur terug naar Nederland. Wat een contrast, zit hier (nu 19.00) flink te zweten in m'n t-shirt, hoorde dat het thuis sneeuwt...

Wow, wat voel ik me vereerd! Als 1 van de 1000 (!) gasten, maar toch... Verhalen volgen, nu eerst slapen (01.30). Morgen een hiking trip van 20km voor de boeg, oftewel: 06.00 opstaan! Welterusten alvast. Ik zal heerlijk dromen na deze geweldige belevenis :-)

Foto van onze soccer training woensdag. In Nederland roep ik altijd al dat ik een 'slecht weer voetballer' ben (doe mij maar max 15 graden op het voetbalveld, regen is ook goed, maar dan graag minimaal 10 graden ;-). Gevoelstemperatuur hier om 7 pm? Euh 28 graden zoiets. Echt zo'n cultuurdingetje hè, even over het weer klagen ;-). Maar wat was het heerlijk, een potje voetballen. De helft was Laotiaans, de andere helft westers (oa Frankrijk en Zwitserland), meiden die hier enkele jaren wonen en werken bij o.a UN en een research center. De trainer maakt deel uit van het 'Events for Good' team van Thouni (eigen bedrijf), samen organiseren ze sport events om mensen bewuster te maken van een gezonde(re) levensstijl en om geld op te halen voor de kansarmeren in Laos. Zo hebben ze nog een paar goede doelen meer. En ze willen zuid-oost grootste sport events bureau worden. Supergoed bezig, deze sportieve fanatiekelingen! Ze wollen bovendien een team voor jonge meiden opzetten, zijn hiervoor aan het fundraisen. Wil je iets bijdragen? Let me know!

Tuurlijk, de kans zat er in... Gemiddeld komt het hier 2x voor in januari (winter): regenachtige dagen. Ik was net voor de bui thuis en heb maar besloten om -zo lang als de bui suurt- 'thuis' te blijven. Boek, wijn, doppinda's, hier overleef ik het wel mee deze regenbui. Tenminste... Als'ie niet te lang duurt, want ik moet nog (echt) eten ;-). Over eten gesproken: vanmiddag weer in lunchen geweest, op 't scootertje met Chantadala, de politieagente die ik leerde kennen op 't vliegveld. Rit van 15 minuten (sightseeing) naar de Veggie hut, waar ook haar zus en vrienden waren. Dat leidde vervolgens tot een uitnodiging voor een traditionele bruiloft morgen. Met zo'n 1000 gasten een redelijke bruiloft voor Laotiaanse begrippen (meer dan 1000 komt ook vaker voor). Het is weading season, een fijn klimaat voor bruiloften. Ik moet ('mag') in Laotiaanse kleding, dus eerst een verkleedpartijdje voor het (echte) feest kan beginnen... 'Can you dance, do you drink Lao-beer?!' Eh I'll give it a try and yup voldeden om als 'falang' (buitenlander) mee te mogen. Foto's volgen zeker! Oja, zaterdagochtend 07.00 een hiking trip gepland met Thouni and friends. Dat wordt nog wat! En niet al te onbelangrijk: morgen m'n laatste werkdag!

En, al geflipt van m'n updates?! ;-) Zijn er eigenlijk nog dingen waar jullie nieuwsgierig naar zijn, waar ik nog niet over gepost heb? In het kader van 'nu ik er toch ben'... (knipoog nummer twee)

Weer tijd voor een food-pic! Zoveel vers eten te krijgen hier... Hier even een groente-en-fruit-plaatje. Overal, op iedere straathoek, te verkrijgen, vers van 't mes. Of uit de blender, want ze shaken er hier wat af... Ik eet zowel fruit als groente het liefst in z'n meest pure vorm. Eh ok, dan wel zonder schil. Zeker hier met al die uitlaatgassen en stofhopen. Al het eten ligt vaak pal aan de weg uitgestald - zonder vitrine- of op de bbq te garen.Tot slot, mijn top 3 Lao-fruit: 1. dragonfruit, 2. mango en 3. kokosvlees (eh valt dat in de categorie fruit?!)

Nieuwe week, nieuw weer... Zon, plaatselijke bewolking en nog steeds érg heet. Een heel andere definitie van winter... duurt hier 2 maanden: januari en februari, met dit weer! Dat zal ik wel missen in Nederland, buiten werken. Gewoon lekker in de natuur, op je blote voeten tussen de fluitende vogeltjes. Love it! Werkze alvast morgen. Mijn werkdag start hier om 8.30, over een uurtje.

Alweer een week voorbij, wat vliegt de tijd! Nu voor mij bedtijd... Op naar een nieuwe mooie week. Ook voor jullie... Welterusten!

Wat een plaatjes, die tempels in Laos! Alleen al in Vientiane zijn er tientallen (misschien wel 100+) tempels, stuk voor stuk adembenemend. Hier even een kleine impressie van een aantal (bekende) tempels die ik vandaag per fiets bezocht heb. Verhalen en info volgen nog, nu eerst eten...

En tot slot (van mijn avond) hierbij nog even een dinnertime plaatje voor jullie... Dit heb ik vandaag 3x gegeten (in 3 verschillende dorpen)... Kon er gelukkig geen genoeg van krijgen ;-).

Wauw, wat een dag! Hier alvast een sneak preview...

En voor straks alvast eet smakelijk!

Whaa, een heel verhaal getypt om vervolgens te lezen dat het niet geplaatst is... Ok, in steekwoorden: weekend! Vieren * McGyver style wijnglas * plannen voor weekend gecancelled door contactpersoon, hm jammer! * nieuw plan: meditatieles en Engelse les in tempel/klooster, hardlopen langs Mekong, veel tempels bezoeken en leren over boeddhisme, en nu eerst stad in: live muziek - Beerlao * Fijn weekend voor jullie! * einde bericht

Oja, gisteren tijdens even heel a-sociaal alleen op pad gegaan voor een Lao-massage. Twee straten verderop, voor 60.000 kippetjes per uur (6 euro!). Nu wilde ik -dit keer met handgebaren- uitleggen dat ik graag een half uur wilde... Hm, dat werd geïnterpreteerd als ander-half uur! What a lunch break haha. Gelukkig is tijd hier een heeeel erg rekbaar begrip - en zijn Lao-massages best 1,5 uur vol te houden ;-). I'll keep this place in mind voor volgende week! Jep, dan eerst even Googlen hoe je een half uur uitspreekt haha.

Nou, dat was een gezellige werkdag met lots of fun! Geluncht met een paar studenten die me meevroegen. Lao- people lunchen dik een uur en zien het echt als een sociale aangelegenheid met met collega's, vrienden of familie. Anders dan de gemiddelde Laotiaan die geen enkele vraag (aan mij) stelt, waren deze studenten érg geïnteresseerd haha. Best een verademing, begon namelijk quite a bit 'eenzaam' te worden, zo zonder interesse en vragen haha. Schijnt dat dit voornamelijk komt door bescheidenheid (eigenschap van veel Laotianen) en gebrek aan eh woorden en taal om met me te communiceren. Ik communiceer nog steeds met 'toktok, blub blub' en dat soort internationale geluiden ;-). Na werk (17.00, ze werken hier tot 16.30!) werd ik uitgenodigd Beerlao mee te drinken op het werk. De collega's vanuit het zuiden (Pakse, waar o.a. de opvang van vrouwen en kinderen zit) waren er een dagje. Special moment, met lots of Beerlao - bijgeschonken door de Maid - en veel grappen en grollen... die ik natuurlijk niet versta :-P. Grappig was het wel haha. Tot slot de groepsfoto (vanmiddag): wederom een jarige! Erg leuk hoe ze dit gezamenlijk vieren. Compleet met taart, kaars (uitblazen), gezamenlijke 'Happy Birthday' en een groepsfoto. Vervolgens gaan ze gewoon weer aan het werk. Leuk om te onthouden voor in Nederland :-). Geldt ook voor hun way of lunch. Wel jammer dat we niet deze temperaturen in Nederland hebben, maakt lunchen natuurlijk een stuk aantrekkelijker ;-)

Bij jullie bijna etenstijd, bij mij bijna bedtijd. Voor Straks: eet smakelijk!

Op dit tempelcomplex (in Vientiane, Laos) wonen monniken, nonnen en novices, zoals een van de jonge monniken (novice) me vandaag vertelde. Wat een rust straalt deze plek uit... En wat ongelooflijk bijzonder om hier te zijn. Later meer verhalen en foto's over het boeddhisme.

It Takes a Village Focus

Familie-uitje! Hele families op de brommer, geen uitzondering hier in het straatbeeld. Dat geldt ook voor Tuk Tuks, scooters (all over the place!), pick up trucks (bijna alleen maar grote wagens hier (wegen zijn buiten Vientiane best slecht), fietsen (kun je onbewaakt laten staan, zelfs in het centrum) en straathonden. En buiten de stad zie je ook nog regelmatig koeien en kippen op de weg. Rechts inhalen mag trouwens. Eh veel mag en ze blijven er erg relaxt onder :-). Vervoer is trouwens best duur hier, taxi bijna vergelijkbaar met NL! Tot Slot: vandaag een fiets te leen gekregen van een collega. Vanaf morgen op d'fiets naar 't werk. Is gelukkig dichtbij.