Norazlina Yussof

37 Flips | 8 Magazines | 3 Likes | 8 Followers | @norazlinayu1kgo | Keep up with Norazlina Yussof on Flipboard, a place to see the stories, photos, and updates that matter to you. Flipboard creates a personalized magazine full of everything, from world news to life’s great moments. Download Flipboard for free and search for “Norazlina Yussof”

Ikan Siakap Bakar

Lagi satu menu kesan daripada terlupa nk bawak turun ayam utk thaw process. Balik kerja singgah kedai runcit kt Pangsapuri Hijauan belakang tu. Dalam …

Ikan Siakap Bakar

Salam Awal Muharram untuk semua. Dah masuk tahun baru rupanya, begitu cepat masa berlalu. Tak sedar umur makin meningkat, diri dah makin tua, amal …

Ikan Siakap Bakar Sambal Berempah....

Ikan bakar sambal yg mnjadi menu wajib kami tiap kali g mkn kat Umbai, Melaka...dulu2 rasa sambal tu sedap n banyak la jugak, tp sekarang ni diaorg …

Rosemary Grilled Chicken

Assalammualaikum<br>Hari-hari masak...kdg2 tak da idea nak masak apa....anak2 pula suka lauk ayam...memang selalu masak lauk ayam tp kalau ayam goreng …

BIHUN GORENG SINGAPORE

Assalamualaikum & selamat pagi...:)<p>Cuti lebaran yang panjang bersambung dengan cuti sekolah sehingga 18hb Ogos 2013 buatkan anak-anak menghabiskan …

Resepi kek minyak

Bila singgah blog Mak Aji, baru saya tahu tentang kewujudan kek minyak ni. Terus tak sabar nak tunggu hujung minggu untuk cuba resepi baru yang mudah …

CARA MUDAH BUAT ADUNAN TART UNTUK CHEESE TART, FRUIT TART DAN LAIN-LAIN

Assalamualaikum<p>Sebelum nak masuk tidur kejap lagi, sempat acik siapkan adunan untuk buat kulit tartlet... simpan dalam petiais adunan tu...esok baru …

azlitamasammanis.com

Snow Cheese Cake Meleleh ,,,, Tergoda ..Mengoda ... wallah...

Macam dah "TERGODA" jee...macam dah TERLIUR jee...DAN...Alhamdulillah...Akhirnya selamat juga ianya dioperasi dari dapur "Sentuhan RasaKasih Mama …

RESEPI : snow cheese cake / kek keju meleleh

Assalamualaikum...<p>selamat malam sume.. mlm ni xnak cite pnjg lebar sgt.. sbb dah ngantuk... mate dh lebam kes x cukup tido... hadirah selsema, …

Durian Pulut Kukus | iCookAsia

Cara2 mengukus beras pulut

Cara-cara mengukus pulut dengan betul. Sebenarnya tak adalah betul atau tak betul tekniknya. Hu hu. Cuma inilah cara yang telah...

Baru Belajar Mengukus Pulut Durian

Saya sampai sekarang masih belajar cara cara memasak pulut. Banyak rupanya cara cara memasak pulut ni. Ada yang dikukus secara kering dengan …

CUTECUPPYCAKES - RESEPI APAM POLKADOT :)

Hai, dah lame kepam entry ni.. Sekarang baru nak kuar kan.. Just share.. Sape rajin boleh la try kan resepi ni. Lets go.<p><b>Bahan-bahan</b><p>3 biji telur dari …

Resepi ASAM PEDAS MELAKA ASLI terbaekkk...

Style Diana... heheheh...<p>rupher2nya ramai peminat asam pedas melaka ni ek?<p>jadi bagi tak menghampakan kengkawan, mak letak la resepi dia...<p>tapikan …

DAGING MASAK MERAH ala gerai

<i>1 sudu besar cili mesin ~ yg ni k.nor tambah</i> <i><br>Bahan Hiris:</i><br>bwg besar - belah 4<br>bwg putih - cincang @ ketuk<br>halia - hiris<br>cili api / cili merah<p><i>Bahan Sos:</i><br>3 …

Daging Masak Merah Ala Thai

Dah seminggu Kak Noor tercari-cari resepi daging masak merah ala Thai yang sedap untuk sajian keluarga minggu ini. Minggu ini cuti panjang sempena …

daging masak merah ala thai

{"id":"hoetpw2jytztXM:","isu":"efaothman.com","itg":0,"ity":"jpg","oh":480,"ou":"http://2.bp.blogspot.com/-C-dvp4XGarg/UjcFGmj83_I/AAAAAAAABtM/uHfnOiH …

Tom Yam Thai Yang Sedap

Entah kenapa minggu lepas semasa sedang bermain main game dengan ipad saya, Aween meminta supaya dimasakkan Tom Yam. Tak pulak saya tahu kalau Aween …

Tomyam Campur Kuah Pekat Ala Thai

Taknak cakap banyak...jom tengok resipinya...selalunya kita makan tomyam yang kuahnya agak cair kan..tak sama seperti yang kita makan di …

Tom Yam Campur..

Oleh MyResipi<p><b>Kategori:</b> Asian, Masakan Jepun <b><br>Masa Penyediaan:</b> 0 Jam 0 Minit <b><br>Hidangan:</b> Orang<p>lama dah x masak tomyam..time2 terasa baru nak …

Telur Bungkus

<b>Bahan-bahan :</b><p>3 biji telur<p>100 gram ayam atau daging - dicincang<p>1 ulas bawang putih - ditumbuk kasar<p>1 labu bawang besar - dipotong dadu<p>4 sudu besar …

Telur Bungkus

Oleh MyResipi<p><b>Kategori:</b> Resipi Ringkas, Menu Alam <b><br>Masa Penyediaan:</b> 0 Jam 0 Minit <b><br>Hidangan:</b> Orang<p>Mmg sedap dimakan dgn nasi putih. Resipi …

Ikan Siakap Masak 3 Rasa

Teringin nak masak Siakap 3 Rasa. Sebabnya, Siakap 3 Rasa memang merupakan antara menu kegemaran kami sekeluarga. Tapi sebelum ni tak pernah masak …

SIAKAP TIGA RASA

Siakap Tiga Rasa lagi..... sebelum ini memang telah ada N3 mengenai siakap tiga rasa ini dalam blog ini. Memang favourite anak-anak semua, apalagi …

Kerapu Masak Tiga Rasa

Oleh MyResipi<p><b>Kategori:</b> Resipi Ringkas, Menu Alam <b><br>Masa Penyediaan:</b> 0 Jam 0 Minit <b><br>Hidangan:</b> 1 Orang<p>Resepi dari Internet<p>Bahan-bahan diperlukan:<p>Seekor ikan …

Ikan Masak 3 Rasa (Thai Malay Sweet, Sour & Spicy Fish) 泰式三味鱼

Finally I am able to share with you this Ikan Masak 3 Rasa (Thai Malay Sweet & Sour Fish). I could not take clearer picture when the first time I …