nurulhuda abdullah

76 Flips | 5 Magazines | 1 Follower | @huda_186 | Keep up with nurulhuda abdullah on Flipboard, a place to see the stories, photos, and updates that matter to you. Flipboard creates a personalized magazine full of everything, from world news to life’s great moments. Download Flipboard for free and search for “nurulhuda abdullah”

Panduan Memohon Guru Cemerlang (Fasa 1 : Mengisi Borang Permohonan)

Saya kongsikan 11 tips panduan memohon Guru Cemerlang dengan rakan-rakan guru. Saya namakan ini sebagai Fasa 1 iaitu Fasa Semasa Mengisi Borang …

Bagaimana Cetak Sendiri 50 Helai Sijil Kurang Dari 5 Minit Dengan Mudah

<i>Nota Editor: Tutorial ini pasti banyak membantu terutama cikgu-cikgu yang perlu menyediakan sijil dalam jumlah yang banyak dalam satu-satu masa.</i> …

Pancake a.k.a lempeng orang putih

Pagi Jumaat ari tu celik mata je teringat nak buat apa untuk sarapan pagi ni ye? Tetiba ada idea nak buat pancake. Pancake le sgt kan hahaha. Kalu …

Individu TT2014

1.1<p>Bank<p>Maklumat pembayaran melalui bank boleh diperoleh di Portal Rasmi LHDNM, <i>http://www.hasil.gov.my</i><p>1.2<p>LHDNM<p><b>ByrHASIL</b> melalui FPX <i>(Financial Process</i> …

Jenis Cuti Guru-Guru Layak Mohon

 <p>Info yang amat penting untuk para guru... Jenis cuti yang menjejaskan dan tidak menjejaskan pencen atau ganjaran. Sila buat rujukan. Simpan dan …

Teknik Mudah Cetak Sijil-Sijil Program

Di sini akan saya kongsikan teknik mudah untuk mencetak sijil dengan nama peserta yang berbeza dengan mudah. Dua aplikasi atau perisian diperlukan …

Laksa Penang Kegemaran My Laling

Pagi pagi selepas solat Subuh, my laling hubby memberitahu ada kawan kawan yang ingin berkunjung ke rumah petang nanti. Saya pulak hari ini ingat nak …

www.azlitamasammanis.com

Bina Blog Dot Com Sendiri

Dengan jumlah majoriti carian di Google yang datang dari peranti mudah alih pada hari ini, kita sebagai pemilik laman web harus memastikan agar laman …

PANDUAN KURIKULUM - PASUKAN KADET POLIS SMK BANDARAYA KOTA KINABALU

<b>PENGETAHUAN KEPOLISAN DAN KENEGARAAN</b><p><b>A. Pengenalan kepada organisasi polis peringkat pusat,negeri,daerah dan balai</b><br>1. Pengenalan kepada Undang-undang …

Resepi Chocolate Chip Fudge Cupcakes

Resepi Hokkaido Chiffon Cupcake

Resepi Marble Chocolate Cheese Cupcakes

Tips dan Tajuk Fokus Kimia SPM 2014

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua<p>Pada tahun ini, kebanyakan kertas SPM 2014 mula diselitkan dengan soalan-soalan KBat (Kemahiran …

Contoh Surat Rayuan Pertukaran EGTukar

Keputusan pertukaran guru dah pun boleh mula disemak sejak dari semalam. Macam biasa, ada berita baik yang menggembirakan, dan pasti ada juga berita …

Resepi Soto Ayam dan Bagedil

Keladi Masak Asam

Dah lama gak siti masak keladi ni, baru terasa nak posting. Siti memang suka makan ni, tambah2 lagi kalau ada budu & ikan goreng. Memang tak toleh …

Puding Cocktail

Hari sabtu lepas den buat puding cocktail..akhirnya buat jugak..<br>senang yo rupenya nak buat..modal pon tak byk..cuma guna susu cair, cocktail dlm tin …

Resepi Puding Fruit Cocktail

Rumah Dimasuki Pencuri ♥ Doa agar Selamat dari Kecurian

Rumah ibu pernah dimasuki pencuri ketika ibu pulang ke kampung. Penjenayah mengambil kesempatan memecah masuk pada waktu malam ketika bekalan …

Solat Dhuha, Doa dan Cara Melaksanakannya

Rezeki yang melimpah-ruah, halal dan berkat adalah dambaan setiap insan. Namun untuk menjadikannya kenyataan bukanlah sesuatu yang mudah. Ini kerana …

Telur Bistik

Hidangan ringkas. Biasa order kat kedai. Hari ni try buat sendiri. Hmm...sedap. Tak berapa pedas. Anak-anak pun suka.<p><b>Telur Bistik</b><p>by <i>Shikin</i><p><b>Bahan-Bahan</b><p>2 …

Resepi Puding Triffle

Popia Goreng Bercili

Baru-baru ni teringin sesangat nak buat popia. Tp yang jenis bersalut sambal tu. Manis-manis pedas..intai umah k.Ummi Kuantan yang glam sgt blognye …

Bihun Sup Utara (Mee Hoon with Beef Bone Soup)

Menu from the recent gathering with Riz..... with flying-hot Sambal Kicap!<p>I have reduced the recipe below to a smaller portion.<p>By: …