airakanna

14 Flips | 2 Magazines | 3 Followers | @airakanna | Keep up with airakanna on Flipboard, a place to see the stories, photos, and updates that matter to you. Flipboard creates a personalized magazine full of everything, from world news to life’s great moments. Download Flipboard for free and search for “airakanna”

spaghetti bolognese

Assalammualaikum <br>salam sejahtera dan salam sayang semua...alhamdullilah bertemu kembali..dan masih dapat bersama berkongsi resepi-resepi yang telah …

Resepi Spaghetti Bolognaise

Salam<p>Kesian tengok blog terabai sebab kemalasan melanda mom-to-be ini. Nak bukak laptop sungguh lah malas. Merajinkan diri juga ni sebab dah janji …

RESEPI TOMYAM PUTIH ALA THAI

Bahan-bahan:<p>v 1/4 ekor ayam..(dipotong kecil)<p>v 3 ekor sotong..(dipotong bulat)<p>v 6 ekor udang besar...<p>v 3 batang serai..(dititik)<p>v 2 ulas bawang putih …

Resepi Lasagna

Assalamualaikum<p>Pertama kali beb blog aku ada resepi. Dah kenapa tiba-tiba ada resepi ni dalam blog aku ? Sebab utamanya, menghargai hasil air tangan …

Step by Step... Nasi Ayam (wangi dan sedap)

Saya sorang je kat umah hari ni. Hasya dan Khayra, pergi rumah babysitter. Dua-dua budak sedang dalam Orientation Week: Hasya orientasi di tadika dan …

cara masak nasi lemak senang dan sedap :)

boleh tak hari ni entry kita entry main masak-masak? :p aku kan bukan sokmooo rajin masuk dapur jadi kaw layankan je laaaa sekali sekala. (x__x) …

Step by Step... Nasi Lemak dengan Sambal Tumis Udang

Weekend tiba lagi. Tapi mood hari ni adalah 'mood tak berapa nak rajin'. Jadi, saya ambil keputusan untuk masak `brunch' je iaitu breakfast + lunch …

Resepi sambal nasi lemak yang sedap .cepat ambik pen dan kertas, salin sekarang

Malam tadi aku buat burger untuk makan malam. Kemain suka adik makan burger, siap pesan suruh aku masak sosej pulak untuk menu sarapan pagi esok. …

ReSePi : aYaM GoReNg BeReMpaH SiMpLe

Saje nak isi masa lapang dgn buat entry baru.. hehehe.. lapanggg la sangattt.. padahal sinki penuh kot dgn pinggan mangkuk yg lom sempat di basuh.. …

Ayam Bakar Oregano

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Ayam Bakar Oregano ni saya masak masa hari minggu aritu. Bila cuti2 ni barulah leh masak yg berat sikit …

Ayam bakar Halia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Ini pula resepi Ayam Bakar/Panggang Halia dari Kak Liza. Sejak nampak Kak Ummi buat aritu, tak sabar nak …

Nasi Ayam, Ayam Goreng Madu, Sos Pedas Merah, Sambal Kicap dan Sup Ayam Mudah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Menu berbuka puasa hari ke 2 dlm bln ramadhan. Alhamdulillah dpt sediakan nasi ayam kegemaran keluarga …

Sup Daging

Assalamualaikum semua..<br>Tengahari ni korang masak apa ya..? maklong pagi2 dah masuk dapur.. keluarkan daging yang anak maklong beli 2 hari lepas.. …