Rozulina Hashim

261 Flips | 6 Magazines | 3 Followers | @RozulinaHashim | Keep up with Rozulina Hashim on Flipboard, a place to see the stories, photos, and updates that matter to you. Flipboard creates a personalized magazine full of everything, from world news to life’s great moments. Download Flipboard for free and search for “Rozulina Hashim”

spaghetti seafood aglio olio ala melayu

Ha. Pagi td rajin I masak spaghetti nak bwk bekal pergi office. Actually dah lama mengidam nk mkn spaghetti aglio. So why not I masak dr mkn kt luar …

Cara menjahit zip sorok.

Assalamualaikum n salam sejahtera buat pembaca<br>blog madam.Moga semua sihat sejahtera hendaknya.<br>Amin!Untuk N3 kali ini,madam ingin berkongsi<br>dgn pembaca …

Resepi Kek Coklat Moist Bakar

4:52:00 pm Yana Yani 99 Comments<p><b>Resepi Kek Coklat Moist Bakar</b> | Lama juga <i>tak berupdate blog ni ye</i>. Sibuk dua tiga menjak <i>ni</i>. Lagipun <i>tak</i> ada benda …

ReSePi : SiaKaP StiM LiMaU SeMpoi

Baru ada kesempatan nak apdet resepi .. macam biasa, aku akan bg resepi yg paling sempoi.. bkn saje sempoi malah cepat dan mudah.. hehehhe.. nak tiru …

Resepi roti manis gebu , lembut dan sedap

Ditulis Oleh<p>ana Sue<p>2:04 PM 76 comments:<p>Dah banyak kali jugak guna resipi yang satu ni. Kiranya ni antara resipi roti yang jadi pilihan sebab …

Biskut Susu

Salam ahad..<br>Ini projek tergempar di kala sahur tadi..sementara nak nunggu masa untuk bersahur, sue buat ler projek nih..projek kecil2an jer...<br>Apa …

Injeolmi rice cake recipe

<i>Injeolmi</i> is rice cake made with sweet rice (glutinous rice). It’s one of the most popular and common Korean rice cakes and it’s made on special …

Squid soup (Ojingeo-guk) recipe

I’m excited to introduce another soup recipe to you today, this one made with squid! If you are a soup lover and love seafood, I’m sure you will love …

Spicy radish and beef soup (Maeun muguk) recipe

Cut 250 grams of radish (about 2 cups) into pieces 1 inch x 1 inch and ⅛ inch thick (2.5 cm x 2.5 cm and 0.3 cm thick). Put into a pot.<p>Cut 250 grams …

Recipes

Rolled omelette side dish (Gyeranmari) recipe

Gyeranmari and gyeranjjim (the other dish in this video) are very basic Korean egg side dishes. Gyeranmari is usually used as a side dish for school …

Recipes

Radish salad (Musaengchae) recipe

Peel a radish and cut it into thin matchsticks.<p>Put 3-3½ cups of radish matchsticks into a large bowl.<p>Add 1 tbs kosher salt and mix it by hand. Set …

Kek Milo 3 minit osem!

Percaya tak... ita boleh siapkan 2 mug kek milo ini hanya dalam masa 3 minit sahaja..<br>Wah! mesti ada yang tak percaya kan... …

Cuba la resepi Bibimbap saya ni!

<b>안녕하세요</b><p><b>annyeonghaseyo</b><p>Bibimbap merupakan makanan rasmi bagi rakyat Korea. Maksud bibimbap adalah 'nasi campur'. Nasi putih yang dihidangkan bersama …

Resipi : Jjamppong ~ antara menu korea yang glemer :)

<b>by</b> Norliza Othman <b>on</b><p>April 23, 2014<p>Assalamualaikum...<p>Memperkenalkan....<p>.<p>.<p>.<p><b>Jjamppong</b>..<p>Lama gak <b>terrr-mengidam</b> nak makan Jjamppong ni..<p>Ni pasal kat …

KEK SUSU KUKUS

Assalamualaikum,<p>Perkongsian untuk petang ini adalah kek susu kukus. Teksturnya lembut dan gebu walaupun tidak menggunakan mentega atau minyak, dengan …

Resep Soegogi Muguk ( Sup Lobak Daging ala Korea )

Resep masakan Korea yang satu ini mudah sekali cara membuatnya, dan yang pasti anda tidak membutuhkan waktu berlama – lama di dapur. Seperti masakan …

Kentang Keju Panggang / Baked Cheese Patato

Edit this post<p><b>Kentang Keju Panggang / Baked Cheese Patato</b><p><b>Bahan-bahan</b><br>5 biji ubi kentang saiz besar<br>1/2 sudu besar mentega<br>1/2 labu bawang besar - potong …

CARA MEMBERSIHKAN MICROWAVE

CARA 1<p>4 sudu kecil (20ml ) cuka<p>1 mangkuk air<p>*Campur bahan tadi dan masukkan dalam microwave.<p>*Panaskan microwave 6 minit suhu high.<p>*Kemudian keluarkan …

Nasi Arab Paling Simple!

Teringin nak makan nasi arab. Yang ada dalam peti sejuk cuma ayam. hehehe<p>Ramai ada orang cakap nak buat nasi arab ni sangat lah renyah. Memang pun …

RESEPI TOMYAM PUTIH ALA THAI

Bahan-bahan:<p>v 1/4 ekor ayam..(dipotong kecil)<p>v 3 ekor sotong..(dipotong bulat)<p>v 6 ekor udang besar...<p>v 3 batang serai..(dititik)<p>v 2 ulas bawang putih …

Resepi Kentang Gembira Ranggup (SbS)

<b>Resepi Kentang Gembira Ranggup</b> | Tak tahu apa nama kentang senyum ni sebenarnya. Orang buat kita pun nak buat kan!. Tapi kan anak-anak tengok.. …

Popia Vietnam...

Popia Vietnam, dah sedia untuk dimakan...<p>Biasalah kita ni... kalau takde modal nak cerita, letak ler resipi masak-masak... kan? kan? kan?<p>Popia ni …

5 Resepi Asam Pedas Paling 'Power'. Guna Sardin Pun Boleh!

Di Malaysia memang ramai yang gemarkan asam pedas. Resepi asam pedas ini cukup terkenal di Melaka dan Johor.<p>Ada yang menggunakan ayam, pelbagai jenis …

Asia

7 Cara Hilangkan Karat Kuali & Kerak Hitam, Macam Baru Beli!

“Oh tidak…. Hangit pulak lauk aku ni. Ingat tadi nak biar lama sikit, dah terlupa langsung nak tutup api. Hitam legam dibuatnya. Apa cara hilangkan …

foto

CHEESE CAKE SEDAP DAN MUDAH DI BUAT

Assalamualaikum..<p>Tajuk boleh tahan kan? hehehehe. saja la aku nak simpan resepi aku kat sini sebab aku ni jenis pelupa. kang kalau aku simpan kat …

How to Use a Thermal Cooker and Everyday Recipes

How to Use a Thermal Cooker and Everyday Recipes<p>Updated on April 22, 2017<p>What Is It?<p>Basically, it's a very big vacuum flask that can cook and keep …

Resepi Puding Kastad Marble

Assalamualaikum...<br>Cuaca sekarang ni sangat panas...terasa nak makan sesuatu yg sejuk..apa lagi terus la memuding..Lama juga tidak memuding dan test …