Irsalina Isa

31 Flips | 6 Magazines | 3 Likes | 9 Following | 5 Followers | @IrsalinaIsa | Currently studying educational studies in Universiti Sains Malaysia (USM). Came from the southern land of Malaysia. Loves reading, music and JDT.

Who’s Hilman?

People if you want to know, this picture above is my little brother, Hilman. I often call him by the name Hilhil or Muhammad Nur. He’s 10 years old. …

MUSIC

<b>HOW WE MET :</b> <br>Today, I just sit in the car after work. I'm not driving and was giving a sight outside of the window. Suddenly, the song played. It …

Ku Jejak Bumi Aussie ^_______^ (bahagian 1)

• Yuran a.ka. tambang RM 1750 (tiket kapal terbang + penginapan + bayaran ke tempat pelancongan)<br>• Pasport ( ah pasport saya buat 2 tahun je. dlm RM 100 …

Dunia Kecil Itu

Aku sudah melalui jalan ini selama 16 tahun. Dan pada tarikh 16 Julai ini masa itu akan bertambah menjadi 17 tahun. Aku dapat merasakan tekanannya di …

Ku Jejak Bumi Aussie Bhg 2 (Masjid Hepburn)

**************************************************************************<p>Sebelum saya sampai masjid, saya tertanya-tanya macam manalah penduduk …

Perahu Kertas

Assalam :)<p>Saya tengah bercuti semester! <i>Happy holiday..</i><br>Buku ni dah lama saya baca. PERAHU KERTAS<br>Rasanya ramai dah yang tahu pasal buku ni sebab dah …

Kerria Si Kembang Kuning 1

<b>1998, Kuala Lumpur</b><p><b></b>Kereta Proton Saga Megavalve Cikgu Mutalib berhenti di hadapan pagar Sekolah Rendah Taman Tun Dr Ismail. Apabila melihat ramainya …

Ku Jejak Bumi Aussie Bhg 3 (Langford Islamic College)

Assalam :)<p>Lama juga saya tak sambung cerita saya kat Perth tu. Entahlah saya rasa macam tak ada idea nak mula sambung cerita tu dari mana. Tapi hari …

Ku Jejak Bumi Aussie Bhg 4 (Konsulat Malaysia)

Assalam. Olla<p>Kan betul bila saya dah mula rajin memang cepat je cerita Jelajah Aussie ni dah sampai bahagian 4. :)<p>Kali ni entri saya mungkin pendek …

Ku Jejak Bumi Aussie Bhg 5 (University of Western Australia)

Assalam...<p>Kembali lagi untuk bahagian 5 pulak. <i>Recently, I find myself miss words easily.</i> Jadi, kerja-kerja macam berkomunikasi dan menulis jadi …

Pelangi Senja 1

Ariana merenung kosong inai di jari. Becok suara Kak Zura mengarah Maya itu dan ini hanya sekadar angin lalu. Ayah sesekali mengetuk pintu bertanya …

Pelangi Senja 2

Malam itu, Ariana mandi lebih awal daripada biasa. Dia juga makan sebelum azan maghrib. Sebelum dia duduk bersila sambil bersandar pada dinding atas …

13 days to go

Assalam :)<p>Dah lama saya tak <i>update</i> cerita kat blog ni. Bukan apa, <i>I've been swayed away with coke and popcorn website. Download movie frenzy to be</i> …

Pelangi Senja 3

Seperti yang telah dijanjikan, sebelum jarum jam menginjak pukul 8.00 pagi, telefon bimbit sudah berdering nyaring. Memecah kebisuan bilik itu yang …

Semalam di Kota Kuala Muda

Assalam...saudara saudari<p>Cuti hujung minggu ni panjang. Sampai hari Isnin. Oleh sebab saya baru je seminggu balik USM, jadi kalau saya balik lagi, …

Pelangi Senja 4

Lampu dalam Dewan Tunku Syed Putra disuramkan. Riuh suara penonton berganti dengan suara pengacara majlis di atas pentas. Saudara Thaqif daripada …

Pelangi Senja 5

Teksi yang membawanya ke kawasan perkampungan di daerah Juru itu berhenti di hadapan sebuah rumah yang sudah lama tidak dikunjunginya. Rumah itu …

Some good K-drama(s) to Watch in 2013 : Marry Him If You Dare, Answer Me 1994

Assalam readers<p>(feel like speaking Ing-ge-rish tonight)<p>so let it be.<p>It HAS BEEN SUCH A LONG-LONG time since i kept myself divert, captivated, …

Good Time In Phuket 1 : Community Service (Koh Panyee)

Pelangi Senja 6

Sudah tiga hari Dean tinggal di rumah itu. Razif akan mengajaknya ke ladang misai kucing miliknya pada sebelah pagi atau petang. Atuk Hasan telah …

Good Time in Phuket 2 : Pulau James Bond (Pulau Paku)

Assalamualaikum :)<p>Sihat semua? Pagi ni saya baru je sampai dari Johor kat USM. Hari pun masih gelap sebab masih subuh. Entah kenapa saya tak boleh …

Learn Javanese Language | helloiampika

I Will Experience Goodbye Boys

AssalamualaikumZendagi MigzaraNah sekali lagi sekuntum ros tanpa warna buatmu------@<br>Ingat lagi pada cerita GOODBYE BOYS???<i><br>cc : Google Image</i><br>Nah ini …

Good Time in Phuket 3 : Premium Outlet Phuket (beli belah)

Assalamualaikum jema~~ah:)<p>Saya kembali lagi. Kali ni saya nak kongsi cerita saya pi <i>shopping</i> pulak. Kalau kat JB ade Johor Premium Outlet (JPO) yang …

The Titanic And It's Relation With Atheism

Assalam Saudara saudari, putera puteri Islam yang disayangi Allah dan Rasul. (Seperti kata-kata yang kerap keluar daripada bibir Bro Kamaruddin)Sihat …

What is The Color of Your Aura?

RT @EmrThorp: Penat swim #BacaJer kejap @IniAnwarHadi http://t.co/uR99pqwXNZ

France Ready to Bomb ISIS in Iraq