Avatar - Project Spaces
Project Spacesadded this to SPAZI APERTI
Quote Symbol

“billie holiday realisatie: 2013 titel: billie holiday quote: ‘de glooiende randen van het object veranderen continue’ opdrachtgever: gemeente den haag Het Billie Holidayplantsoen ligt in Loosduinen, een rustige buitenwijk van Den Haag. Bij een recente renovatie van het gehele park leek dit gedeelte te zijn vergeten; het plantsoen lag er verlaten bij. Met de komst van een nieuw woonzorgcomplex werd dit stuk echter opeens een voorkant, en bood zich de mogelijkheid ook hier aantrekkelijke parkzone te realiseren. Het door het wijkberaad georganiseerde participatieproces bracht de wensen van de omwonenden in kaart. De vernieuwing van het voetbalveld en het afschermen van het fietspad waren belangrijke onderdelen, net als het verbeteren van de ruimtelijke structuur van het plantsoen. Door de gevraagde functies in een bindend element te schikken, wordt de ruimte eromheen opnieuw gedefinieerd. Carve heeft een organisch gevormde speelheuvel met drie 'koppen' ontworpen, die als een uitgetrokken elastiek om een bestaande boom heenkrult. Door deze toevoeging wordt het plantsoen opnieuw ingedeeld, rekening houdend met de omringende functies zoals het woonzorgcomplex en de woningen. De glooiende randen van het object veranderen continue, en transformeren zo van een zitrand, tribune en boombank tot een klimmuur van twee meter hoog. De twee lage zijden zijn vormgegeven als plateau waar diverse speelelementen geïntegreerd zijn. De hoogste deel omsluit een luwe plek met meer dynamische elementen. De sculptuur is een speelplek voor jong en oud, en door zijn vormgeving geschikt voor valide en minder valide kinderen. Door zijn vorm en kleur is het object bovendien een belangrijke functionele toevoeging aan dit deel van het park, dat in korte tijd een nieuwe ontmoetingsplek voor de wijk geworden is.”

Project Spaces

“billie holiday realisatie: 2013 titel: billie holiday quote: ‘de glooiende randen van het object veranderen continue’ opdrachtgever: gemeente den haag Het Billie Holidayplantsoen ligt in Loosduinen, een rustige buitenwijk van Den Haag. Bij een recente renovatie van het gehele park leek dit gedeelte te zijn vergeten; het plantsoen lag er verlaten bij. Met de komst van een nieuw woonzorgcomplex

Avatar - Project Spaces

Project Spaces

GIUSI - SARA - MICHELE  studenti di design 

Magazines by Project Spaces