Datie Datie

92 Flips | 5 Magazines | 2 Followers | @DatieDatie | Keep up with Datie Datie on Flipboard, a place to see the stories, photos, and updates that matter to you. Flipboard creates a personalized magazine full of everything, from world news to life’s great moments. Download Flipboard for free and search for “Datie Datie”

3 Brands Using Instagram Stories Well (And What You Can Learn from Them)

With more than 200 million daily users, it’s likely your brand has at least tinkered with Instagram Stories by now. Indeed, with that size of an …

Social Media

DapurKu SaYang

Salam rindu buat semua pengunjung Dapurku Sayang.....<p>Apa khabar semuanya? DJ doakan semoga semuanya sihat dan ceria selalu.. :)<p>huhu....rindu setengah …

Zurkhaini Zainal

Tom Yam Thai Yang Sedap

Entah kenapa minggu lepas semasa sedang bermain main game dengan ipad saya, Aween meminta supaya dimasakkan Tom Yam. Tak pulak saya tahu kalau Aween …

NUTELLA OREO BROWNIES YANG SEDAP

Assalamualaikum,<p>Salam pagi khamis untuk semua. Sibuknya sehari dua ini, masuk ke FB pun tenggelam timbul..apalagilah nak update blog. Rasa macam tak …

Beach Oven

Assalamualaikum<p>dan selamat petang,<p>Kepada sume sahabat, adik-kakok yg di sayangi, inilah video 2 minit BeachOven yg sy sediakan seperti dijanjikan utk …

BROWNIES NUTELLA - HANYA GUNA 3 BAHAN

Assalamualaikum,<p>Brownies Nutella yang hanya menggunakan 3 jenis bahan ini memang sangat-sangat sedap. Itu yang boleh saya katakan. Mesti ada yang …

Karipap Mini, Milo Dinosaur

Terasa penat betul minggu ni....mcm2 berlaku kat tempat kerja,tak sempat dan rasa malas tuk masak...hari ni pun kerja tapi sempat gak buat inti …

KARIPAP RANGUP.....memang sedappp

Assalamualaikum...salam ceria...<br>Kali nie MA nak entrykan pula KARIPAP RANGUP....Karipap ini MA dah buatkan dua hari sudah....<br>Asalnya MA nak postkan …

KUIH TALAM CENDOL

Assalamualaikum,<p>Selamat berhari minggu untuk semua pembaca blog yang sudi singgah di sini. Hari ini saya ingin berkongsi resepi kuih talam cendol …

MINI RAINBOW CAKE ROLL - KUKUS

Assalamualaikum,<p>Comel tak mini rainbow cake roll ni? Sesuai sangat untuk majlis harijadi anak-anak. Senang nak makan dengan saiz yang comel macam ni. …

www.azlitamasammanis.com

Nutella Brownies

<b>Nutella Brownies</b><br>Oleh : Nur Jannah<p>BAHAN-BAHAN :<p>1 mentega tanpa garam (227 g)<br>• 2 1/4 gula kastor<br>• 1/3 cawan nutella<br>• 4 telur<br>• 1 1/4 cawan serbuk koko<br>• 1 sudu …

Kuih Lapis Kacang Hijau

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...<p>Entri terlewat sket ari ni. Apa-apa pun jom kita makan kuih ni dulu. Teringin sgt nak buat kuih lapis …

Kuih Lapis Kacang Hijau

Jika entri terdahulu saya postkan kuih lapis peanut butter kali ini saya nak share pula kuih lapis kacang hijau. Tepung kacang hijau Narayana yang …

Kuih Lapis Kacang Hijau

1komen 0<p>Edit this post<p>Sumber : resipi citarasawan<p>Bahan A<br>200 gm tepung kacang hijau<br>50 gm tepung hoon kwee<br>40 gm tepung kanji<br>1/2 sudu teh garam<br>1 sudu …

Talam Sagu Banjar

Assalam teman2..lamaaanya kita tak keudara ya..senyap aje ..3 minggu tak bersiaran, tak rasa bersalah pun ..hehe ish ish..bulan May ni kan bulan …

TALAM LAPIS MUTIARA

Talam Lapis Mutiara literally means Pearl Steam Layer Kuih. Pearl here refers to the "sago pearl" used in one of the layer. Recipe adapted from Chef …

Talam Lapis Diplomat

Hehe..angin talam la pulak...tekak orang kampun' memang susah nak ubah.Tak pun sebab faktor usia gamaknya.Makin suka kuih yang kukus kukus gitu...dah …

www.azlitamasammanis.com

Talam Sago Gula Melaka

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Lama tak bersiaran tapi masak tetap setiap hari. Bahang PRU 13 masih terasa lagi, sana sini kawan2 masih …

Talam Peanut Butter

Lama dok mengidam nk makan Talam Peanut Butter. Ramai yg dah buat..ni baru akak nk cuba. Ehm memang sedaplah. Tapi d umah akak Talam2 cuma a...

Murtabak Lapis Kraker

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari ni sibuk sikit sebab uruskan anak bongsu yg naik darjah 1 pada 4 januari ni. Persiapan lebih sikit …

Resepi Maruku Meletop

Maruku Meletop yang mabeles!!<p>Resepi Maruku Meletop! Alhamdulillah sekali hadap je suami dan anak2 sambil tengok cite..tak sedar dah abis.. adunan …